Nieuws

  • Aanmelden voor het preventieve aanbod is nog steeds mogelijk. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. Aanmelden kan via bovenstaande button of jeugd@mediant.nl
  • Liever direct chatten met een hulpverlener? Kijk op www.gripopjedip.nl (voor jongeren vanaf 16 jaar met somberheidsklachten)
  • Wil je anoniem een online training volgen? Kijk dan eens op www.kopstoring.nl

  • Binnen de Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling (IPG) is het sinds 1 april 2020 mogelijk een spoedbehandeling aan te vragen. 

IPG SPOED is een kortdurende vorm van Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling en is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar waarbij er bij het kind of een van de ouders sprake is van psychiatrische problematiek. Een IPG SPOED traject kan binnen een week worden ingezet wanneer er sprake is van een vraag en zorgen over de opvoeding.
Een gezinsbehandelaar komt vier tot maximaal zes weken bij het gezin thuis en wordt ingezet wanneer de situatie in het gezin zodanig is dat snel hulp gewenst is. Er is ruimte om maximaal 4x per week in het gezin aanwezig te zijn en samen te kijken naar wat er nodig is om weer samen verder te kunnen.
Voor meer informatie en aanmelding: IPGspoed@mediant.nl