Kinderen

Ben je soms verdrietig, bang of ben je druk in je hoofd of lijf. Dat hebben alle kinderen wel eens. Maar soms kan dat wat langer duren of is er iets meer aan de hand en heb je misschien hulp nodig. We helpen je dan graag bij Mediant.

 

 

 

 

 

Vaak boos, verdrietig, bang

Wanneer je erg vaak boos, bang of verdrietig bent, of je hebt vaak buikpijn maar je bent niet echt ziek, dan kan het helpen om met iemand te praten.
Misschien is het op school of thuis niet altijd leuk en makkelijk, heb je iets naars meegemaakt, word je gepest of voel je dat je er niet bijhoort. Dan kunnen wij helpen met dingen die je moeilijk vindt of dingen die niet goed gaan.
We praten er dan over samen met jou en jouw vader en moeder. Misschien maak je ook nog een opdracht, een puzzel of een tekening. Dat heet onderzoek en daarmee kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe we je kunnen helpen.
Je kan ook terecht bij Mediant als er bijvoorbeeld vaak gezegd wordt dat je heel druk bent en dat je misschien wel ADHD hebt.
Misschien kom je daarna samen met jouw papa en mama terug om te praten of mag je samen met andere kinderen nieuwe dingen leren.

 

Je bent niet alleen

Er zijn meer kinderen zoals jij die een beetje hulp nodig hebben. Sara vertelt erover: