Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden omtrent de transitie voor u op een rij gezet.
Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen via 053-482 85 00 of info@mediant.nl. Wij staan u graag te woord.

Gemeenten werken met sociale wijkteams. Wat is het standpunt van Mediant: moet kinderpsychiatrie in zo’n team participeren of niet?


Mediant vindt het belangrijk om haar expertise te delen, zodat er zo vroeg mogelijk een passend antwoord is op de zorgvraag van een kind. Daarbij denken we vooral aan het participeren bij expertteams, maar ook aan het consulteren en samenwerken met zorgpartners, zoals Centra voor Jeugd en Gezin.
Mediant Jeugd neemt deel aan de wijkteams in de gemeente Oldenzaal, Hengelo en Enschede en biedt daar consultatie aan de wijkteams


Gezinnen willen zorgverlening om de hoek. Biedt Mediant hulp aan de Basis GGZ?


Ja, het betreft ondersteuning door consultatie en advies, aangevuld door de inzet van POH Jeugd bij huisartsen en de intensieve samenwerking met zorgpartners.
Mediant Jeugd biedt o.a. zorg op locaties in onder andere Borne, Goor, Haaksbergen, Hengelo, Delden en Oldenzaal.

 


Ouders vinden psychiatrische hulp best spannend. Kunnen we – onder andere om kosten te besparen – ook starten met lichte, kortdurende behandeling?


Nee. Licht als het kan, zwaar als het moet. Onderschatting van de problematiek kan in een later stadium tot extra hoge kosten leiden en tot leed voor kind en gezin.

 


Werkt Mediant Jeugd samen met ketenpartners?


Mediant Jeugd heeft samenwerkingsafspraken met veel ketenpartners. Ze werken samen met Ambiq en Jarabee in de FACTteams en in Coordinatiepunt Spoedzorg.

 


Waarin onderscheidt de kinder- en jeugdpsychiatrie zich van andere vormen van jeugdzorg?


D
e kinder- en jeugdpsychiatrie gaat over het diagnosticeren en behandeling van psychiatrische stoornissen - een medisch probleem - bij kinderen. Hoe ernstiger en complexer het probleem, hoe groter de rol van de psychiatrie. Opvoeding of omgeving zijn van invloed, bijvoorbeeld om in te schatten hoe groot de draagkracht van ouders is, maar zijn niet de kern van de stoornis.
Link opnemen naar website KJP en gemeenten

 

Gemeenten werken met sociale wijkteams. Wat is het standpunt van Mediant: Moet kinderpsychiatrie in zo’n team participeren of niet?

 

Mediant vindt het belangrijk om haar expertise te delen, zodat er zo vroeg mogelijk een passend antwoord is op de zorgvraag van een kind. Daarbij denken we vooral aan het participeren bij expertteams, maar ook aan het consulteren en samenwerken met zorgpartners, zoals Centra voor Jeugd en Gezin. Mediant Jeugd neemt deel aan wijkteams in de gemeente Oldenzaal, Hengelo en Enschede en biedt daar consultatie.

 

Gezinnen willen zorgverlening om de hoek. Biedt Mediant hulp aan de Basis GGZ?

 


Ja, het betreft ondersteuning door consultatie en advies, aangevuld door de inzet van POH Jeugd bij huisartsen en de intensieve samenwerking met zorgpartners.

Mediant Jeugd biedt zorg op locaties in onder andere Borne, Goor, Haaksbergen, Hengelo, Delden en Oldenzaal.

 

 

Link opnemen naar website KJP en gemeenten