Aanmelden/verwijzen

Verwijzen naar Mediant Jeugd

Uw verwijzing kunt u sturen via Zorgdomein. Beschikt u niet over Zorgdomein en heeft u hier interesse in? Neemt u dan contact op met afdeling Communicatie via communicatie@mediant.nl. Meer informatie over aanmelden en wachttijden is te vinden onder aanmeldprocedure verwijzers op de algemene Mediant website. Voor trainingen en cursussen kan rechtstreeks aangemeld worden hiervoor is geen verwijzing nodig.

 

Toestemming
Vanuit de wetgeving dienen beide ouders die gezag hebben schriftelijk toestemming te geven voor onderzoek en behandeling door Mediant. Dit is het geval bij kinderen en jongeren tot 16 jaar. Vanaf 16 jaar worden jongeren beschouwd als zelfstandige cliënten die geen toestemming nodig hebben van ouders om hulp van ons te krijgen. Het toestemmingsformulier kan ingevuld en ondertekend, gestuurd worden naar antwoordnummer 1105, 7500 VB Enschede

 

Erkende verwijzers Mediant Jeugd

Erkende verwijzers zijn: • Wijkcoach van uw gemeente • Huisarts • Jeugdarts • Kinderarts • Psychiater


Korte animatiefilm aanmeldprocedure in een notendop

 

 

Training/cursus Mediant Jeugd

Voor trainingen en cursussen is geen verwijzing nodig van de huisarts er kan gelijk worden aangemeld met het aanmeldformulier.
De kosten voor de training en cursus worden vaak vergoed door de gemeente waarin je woonachtig bent. Via 053-482 85 00 kan altijd even gecheckt worden of de training vergoed wordt door de gemeente.


Beleid bij echtscheiding

In eerste instantie zijn wij gericht op kinder- en jeugd psychiatrische problematiek en is diagnostiek en behandeling daar ook op gericht. Wanneer moeilijk is te onderscheiden welke problematiek er speelt omdat er ook sprake is van een vechtscheiding (komen de problemen door de vechtscheiding danwel psychiatrie) moet eerst de communicatie tussen ouders op orde zijn. Wanneer deze communicatie goed is, kunnen ouders op juiste wijze samen optreden in de diagnostische fase of behandeling van het kind.

 

Wachttijden

Wij doen ons uiterste best de wachttijden zo kort mogelijk te houden.
Voor actuele wachttijden kunt u de wachttijden de pagina leveringsvoorwaarden en wachttijden van Mediant raadplegen.